Vi kæmper igen – med workshops

Selv om vi vandt 1.halvleg i kampen mod Kæmpevindmøllen i Astrup Mose er slaget ikke vundet endnu. Århus Kommune prøver igen, om den kan slippe afsted med at opstille store vindmøller på land og Solbjerg er desværre stadig i spil. Se mere på https://voresenergi-aarhus.dk/.

Denne gang er dog også placeringer tæt på motorvejen kommet til, det er dog et fremskridt, idet væsentlig færre personer vil blive generet på denne måde. Så lidt klogere er de måske blevet i byrådet.

Århus Kommune vil, som det så smukt hedder, gerne i dialog med borgerne for at få ideer til den rigtige energiløsning. Der er således oprettet en debatside, hvor alle kan skrive indlæg se https://voresenergi-aarhus.dk/debat/.

Endvidere blev der afholdt tre såkaldte workshops i uge 16, hvor vi deltog i det lokale møde (Aarhus Syd). Vi har kraftigt givet vores meninger til kende og det har bl.a. medvirket til nedsættelse af en gruppe, som primært skal arbejde for at få Solbjerg fjernet som en mulighed. Endvidere står nu udelukkende følgende input fra deltagerne på første side i den officielle opsamling fra mødet:

  • “Møllen i Solbjerg blev afvist i 2012 – men hvor er den beslutning blevet af? 2000 underskrifter imod. 300 negative høringssvar.” Sådan skriver en af de fremmødte borgere på sit deltagerark om grunden til at hun er kommet i aften.
    Denne undren og grund deles af mange.
  • Der er I Solbjerg modstand mod mølleopstilling
  • Der er en undren og frustration over, at kommunen taler  om denne proces, som om den er startet I 2014 (hvor byrådet ville et spadestik dybere med planlægningen for sol og vind) og slet ikke adresserer at det var I 2012 at Solbjerg var på dagsordnen sidst – og oplevede at deres synspunkter blev hørt og forstået.

Det er meget vigtigt, at MANGE deltager i debatten og at MANGE giver høringssvar inden juni. Vi vender tilbage med mere info om det.

Comments are closed.